2015. október 28., szerda

Gena Showalter - Éjsötét bosszú


 Feltankoltunk sok-sok csokival és cukorral, - amiken előtte persze minőségellenőrzést végeztünk (akár többször is)- kiraktunk az ablakba, néhány faragott tököt, egy csontvázat, és egy műanyag pókot, majd fejenként egy-egy nagy bögre tejszínhabos-fahéjas forrócsoki mellett vártuk a látogatókat. És jöttek is, a szokásos szellem, - igen, egy fehér lepedő rajta két lyukkal - boszorkány, tündérkisasszony, Pókember mellett, hamarosan izgalmasabb figurákkal is jöttek: kedvenc történeteink karakterei!

Bizony, ott volt Batman, aki GrumpyCatnek öltözött, Katniss egy sárga kanárinak, de a legzavarbaejtőbb mégis Hófehérke volt, aki egy piros alma jelmezben jelent meg az ajtónk előtt. Mikor személyes kedvenceink kopogtattak be, nem tudtunk ellenállni annak, hogy extra mennyiségű édességet adjunk nekik. Ronnak még a maradék csirkéből is adtunk.

Gyorsabban fogyott az édességünk, mint, ahogy számítottunk rá, így az utolsó négy vendégünknek már semmi sem jutott. Amiatt a sajnálatos következmény miatt - a szégyen mellett - csínytevésekben lesz részünk. Mind a négy édesség nélkül maradt karakter megfogadta, hogy a nektek készített Halloweeni Blog Rémálom hetünk bejegyzéseiben négy fajta emojikat, emotikonokat rejtenek el. Mivel nem tudjuk, hogy melyik bejegyzések esnek csíny áldozatává, kérlek segítsetek nekünk meg találni, hogy az emojikból mennyit rejtettek el az utolsó négy vendégünk, és ha azt is kitaláljátok, hogy kik voltak, akkor kaptok édességet. Na jó, nem, mert az elfogyott, szóval mit szólnátok könyvhöz? Annak örülnétek? Mert van 12 db gazdátlan könyvünk.

Számoljátok össze a tök, zombi, szellem, denevér képecskéket, írjátok be számukat a Rafflecopter dobozba, és találjátok ki az utolsó két napon, hogy kik voltak a csínytevők!

EMBERFELETTI hatalom 
HALHATATLAN szenvedélyAeront, a Harag őrzőjét arra kárhoztatták az istenek, hogy ne legyen nyugodalma addig, amíg Danika és a lány családja életben van. Reyes, annak ellenére, hogy csupán néhányszor találkozott Danikával, beleszeret, és hogy megmentse a lányt, a vérszomjas, dühöngő harcost leláncolja egy földalatti üregben. Ám így sem tudja kivédeni a bajt. A lányt egy éjjel elrabolják a Vadászok – vagyis azok az emberek, akik életüket tették fel arra, hogy a harcosokat eltöröljék a föld színéről. A Vadászok vezetője elhiteti Danikával, hogy a harcosok kiirtották a családját, és ez bosszút kíván. A lánynak döntenie kell, kinek az oldalára áll, és ez a döntés akár az életébe is kerülhet…

Író: Gena Showalter
Eredeti cím: The Darkest Pleasure
Kiadó: Ulpius-ház
Sorozat: Az Alvilág Urai 3.
Oldalszám: 526.
Kiadás éve: 2010.


11 könyv 4 novella, ebből magyarul megjelent 4 rész az Ulpius-ház kiadásában.

Ez a könyv a sorozat harmadik kötete. A sorozatról néhány szóban. Harcosokról szól, akik évszázadokkal ezelőtt kinyitották Pandora szelencéjét, és büntetésül az Istenek mindegyikük testébe beleköltöztettek egy démont, akivel ezek után együtt kell élniük. Amíg nem tudták kezelni a démonjaikat iszonyú pusztításokat vittek véghez a Földön. Bármerre jártak, utánuk nem maradt más csak a halál orrfacsaró bűze. Sok időnek kellett eltelnie, hogy együtt tudjanak élni. Az ember és a démon. Mondhatnánk azt is, hogy kompromisszumot kötöttek. Kölcsönösen segítenek egymásnak. Mindegyik harcosba más démon költözött. Az ő történetüket ismerhetjük meg ebben a sorozatban. Mindegyik kötet egy harcosról szól. Arról, hogyan találták meg a szerelmet.


A borítóról:
Egyszerű, semmi extra. A főszereplő van rajta és a jellegzetes tetoválás, ami minden könyvön megtalálható.

Fülszövegről:
Őszintén először el sem olvastam a fülszöveget, csak elolvastam a könyvet. Most viszont ezt bepótoltam. Átlagos fülszöveg, nem mond el se túl sokat, se túl keveset.

Történetről:
Először is imádtam, hogy a görög mitológiára épült a történet. Ilyen témájú könyveket kerestem, amikor rábukkantam erre a sorozatra. Meg kell mondanom egyáltalán nem bántam meg, hogy belekezdtem.

Ez a rész Reyes és Danika történetét meséli el, ami már az előző könyvben elkezdődött. Mégis úgy gondolom, hogyha valaki nem olvasta az első két könyvet az is ugyanúgy tudja élvezni, mint az, aki elolvasta. Igaz néhány rész fejtörést okozhat, ha nem tudjuk mik voltak az előzmények.




Reyes-t a Fájdalom démona szállta meg, így kénytelen magának fájdalmat okozni, ahhoz hogy minél „normálisabban” tudja élni az életét. 


Tetszett, hogy az írónő bemutatta a szereplőket, nem vette magától értetődőnek, hogy mindenki olvasta a sorozat addigi részeit. Részletesen bemutatja a helyszíneket (különösen tetszett, hogy Magyarországon játszódik a történet), a történéseket, érzelmeket.
A történet fő szála Danika és Reyes kapcsolata. Mind a ketten érzik azt a vonzást, ami összeköti őket, de csak nehezen alakulnak ki a dolgok. Reyes tudta, hogy teljesen ellentétei egymásnak mégis bármit megtett volna azért, hogy a szerelmét biztonságban tudja.

„Reyes maga volt a sötétség, a lány viszont a világosságot jelentette. Ő a szenvedés volt, a lány az ártatlanság.”

Danika eleinte gyűlöli Reyes-t elvégre az első találkozásuk nem sikerült fényesen. Aztán kialakul a vonzódás közöttük, amit Danika igyekszik letagadni, ebben segít az, hogy elrabolják és mindenfélével telebeszélik a fejét.

Bonyodalmak sora kíséri őket. Sok mindennel kell megküzdeniük. Itt jön a képbe az egész sorozat alap története. A harcosok elszántan keresik Pandora szelencéjét, nehogy az ellenség kezébe kerüljön. A Vadászok arra tették fel az életüket, hogy elpusztítsák a harcosokat és a bennük élő démonokat. Ez azonban nem olyan egyszerű. 

Ha mindez nem lenne elég, Pandora szelencéjét sem olyan könnyű megtalálni. A szelence helyét csak akkor tudják meg, ha a birtokukban van az összes ereklye. Ezeket viszont nem egyszerű megtalálni. Tisztára olyan, mint egy kincskeresős játék, csak itt senki nem tudja a játékszabályokat. Egyszóval kész bonyodalom és kaland az egész történet. Néha igencsak figyelnem kellett, hogy most ki kivel, mikor és hogy. Sokszor újra kellett olvasnom néhány mondatot, bekezdést, mert teljes káosz volt a fejemben.




A történetben megismerhetjük Reyes és Danika gondolatait is, így semmi nem marad rejtve és megtudhatjuk, hogyan állnak egymással. Szerencsére az írónő a mellékszereplőket sem hanyagolja el, így belepillanthatunk a többiek dolgaiba is. Előrevetíti, hogy mire számíthatunk a következő részekben.

 Egyáltalán nem volt unalmas. Pörgős, vicces, akció dús. Kiszámítható volt, de azért néhányszor meglepődtem. A harcosoknak nehéz döntéseket kellett meghozniuk. Egyáltalán nem volt egyszerű a helyzetük. Szerették volna a szeretteiket biztonságba tudni, emellett a feladataikat is el kellet végezniük. Ez nem csak róluk szólt, hanem az egész világról. Imádtam, ahogy kiálltak egymásért. Jó igaz nem volt az a nagy összeborulás elvégre pasik, de akkor is aranyosak voltak. Nem hagytak volna senkit hátra. Összedolgoztak és úgy csaptak szét a Vadászok között, hogy csak, na.

Imádtam, hogy volt egyen tetoválásuk. Egy pillangó. Mindenki máshol viseli a testén. Ez mutatja, hogy egy démon van a testükben.

Szereplők:

Ryan Guzman





Reyes: Egy tipikus harcos férfi. Keménykötésű és makacs. Mindezek mellett nagyon is szerethető. Aranyos volt, ahogy védeni próbálta Danikát. Elítélhetjük őt azért, mert egy nőt választott a barátja helyett, de Aaron sem cselekedett volna másképp.

Winona Ryder









Danika: Két szemszögből is megközelíthetjük. Lehet gyáva, túlélő, ha onnan nézzük, hogy elbujdosott, bár nem nagyon volt más választása, ha nem akart meghalni. Másrészt bátor, mert bármit megtett volna azért, hogy a családját megmentse, életben tartsa.  

Nekem a sorozat eddig megjelent kötetei mind nagyon tetszettek. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a görög mitológiát, a kalandos, akció dús történeteket. Aki nem bánja, ha van egy kis romantikus, erotikus szál is. Legfőképpen akkor, ha nem idegesíti halálra, ha nem tudja elolvasni az összes részt, mert még sajnos nem jelent meg magyarul, és mint én nem tud olyan jól angolul, hogy ezen a nyelven olvassa tovább.


Borító: 5/3

Kedvenc karakter: Anja. Egyszerűen nem lehet, nem szeretni. Állandóan vidám és hiperaktív.

Kedvenc idézet:

„A harcosok megszerezték, amit akartak, akkor, amikor akarták, és egy csípős megjegyzés igencsak gyenge fegyvernek számított velük szemben. Nagyon jól tudta ezt, hiszen ő maga is pontosan ilyen volt.”


Érdekességképpen lefordítottam egy interjút amit az írónővel készítettek. :) Az esetleges hibákért elnézést kérek. :) Igyekeztem magyarosítani az interjút, azonban voltak mondatok, amiket nem nagyon lehetett, és nem szerettem volna teljesen kiforgatni. :) 

NYEREMÉNYJÁTÉK

Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket, és hozzánk hasonlóan ti is elolvassátok, megnézitek majd ezeket a fantasztikus könyveket, témához illő filmeket. Négy halloweeni csínytevőnknek köszönhetően a héten olvasható bejegyzéseket ellepték a különböző "rémisztő" emojik, emotikonok. A ti dolgotok összeszámolni, hogy a különböző emotikonokból hány darab található összesen a blogbejegyzésekben. Ezen kívül, az utolsó két napon a négy csínytevő is elrejtőzik egy-egy blogbejegyzésben, ahol elárulják nektek, hogy milyen jeleket szórtak szét a blogokon. Nektek pedig ki kell találnotok, hogy melyik emojihoz, melyik csínytevő tartozik. Ahhoz, hogy esélyetek legyen megnyerni a 12 db felajánlott könyv egyikét, a fent említett feladatokon kívül, mint egy megköszönésképpen a kiadók felé, like-olnotok kell facebook oldalukat, továbbá a Prológus csapatának oldalát is. Sok sikert!

a Rafflecopter giveaway


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése