2018. február 7., szerda

Kerstin Gier - Silber 2 - Az álmok második könyve

A Silber-trilógia sziporkázó második kötete Kerstin Gier bestseller-szerző tollából.
Liv meg van rökönyödve: Secrecy ismeri a legféltettebb titkait! De hogyan tudhatta meg? És mit rejteget előle Henry? Vajon miféle sötét alak garázdálkodik éjjelente az álomvilág végtelen folyosóin? És miért kezdett el Liv húga, Mia hirtelen alva járni?
A rémálmok, a rejtélyes találkozások és a vad üldözés nem épp a pihentető alvás velejárói, ráadásul Livnek napközben is meg kell küzdenie egy újdonsült patchwork család minden problémájával, beleértve az intrikus nagymamát is.
„Kerstin Giernek sikerült összehoznia egy izgalmas és vidám második kötetet, ami ismét elvarázsol bennünket, és elképesztő kalandokat tartogat a főhős számára.” – Christine Härle hr-online
„Lendületes, izgalmas, szórakoztató.” – Südwest Presse

Író: Kerstin Gier
Eredeti cím: Das zweite Buch der Träume
Cím: Az álmok második könyve
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2016.
Sorozat: Silber 2.
Oldalszám: 340.
Téma: Romantikus, Fantasy, Anglia, Young Adult

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!
A sorozat első részéhez két évvel ezelőtt  volt szerencsém, és nem sok mindenre emlékszem belőle, ezért úgy éreztem mindenképpen újra kell olvasnom, hogy azért ne tök sötéten kezdjek neki az új résznek. Miután ez megtörtént rögtön neki is vágtam a sorozat második kötetének, ami szinte ugyanott folytatódott, ahol az előző abbamaradt.

Szereplőink az áldott tudatlanság fellegébe burkolózva, azt hitték, hogy a probléma meg van oldva, fellélegezhetnek, vége van a "játéknak", de mi olvasók azért sejthettük, hogy ha már van második része is a sorozatnak, akkor nem lehet ilyen egyszerűen vége. Nincs is, de sajnos nem olyan folytatást kaptam, amit vártam volna. Az egész történet olyan nyögvenyelősre sikeredett. Mindenki tengett-lengett jobbra-balra, és gyakorlatilag semerre sem haladt senki. Nagyon idegesítő volt, és emiatt sokkal lassabban haladtam az olvasással, mint ahogy azt feltételeztem volna. Először nem is zavart, hogy kicsit háttérbe szorult ez az egész démonos história, de mikor még a könyv háromnegyedénél sem történt SEMMI akkor kezdtem kiakadni, hogy akkor most mi is lenne itt a lényeg?

Sajnos az érzés a könyv végéig elkísért. Mintha az egész regény, csak egy átmenet lenne az első és a harmadik rész között, valami átvezető, hogy azért legyen trilógia mert az milyen menő, az meg már senkit nem érdekel, hogy semmi extrát nem tett hozzá a történethez. Ugyan az ember kíváncsiságát tovább szítja, hogy akkor most végül is mi ez az egész álomajtós, folyosós dolog, de egyáltalán nem kerülünk közelebb a megoldáshoz. Gyakorlatilag pár plusz elemet kapunk a rejtvényhez, és semmi több, ez csupán csak néhány jelenetet tesz ki, az idő nagy részében Liv és Henry kapcsolatát, vagy éppen szenvedését követhetjük nyomon.

Nem lett volna semmi baj ezzel, mert legyen egy kis szerelmi szál is a történetben, de mivel nem ez a fő szempont, amiért valaki a kezébe veszi, ezt a könyvet, ezért túlzásnak éreztem a közöttük lévő se veled se nélküled kapcsolatot. Ehelyett szívesebben olvastam volna az álmok világáról, Livék helyében biztos megpróbáltam volna rájönni, miként lehetséges az, hogy képesek bemenni mások álmába, annak ellenére, hogy azt hiszik eltűnt a démon. Bár a könyvből kiderült, hogy van, hogy az emberek borzasztóbbak, és bosszúszomjasabbak,  mint a démonok.

Néhány új szereplő is felbukkan a második részben, de alapvetően a hangsúly még mindig a főszereplőkön van, ami természetes, de úgy érzem egy-egy mellékszereplő több figyelmet is kaphatott volna, vagy legalább mi olvasók több információt kaphattunk volna tőlük.

Kicsit csalódott vagyok, de egyben kíváncsi is, így bizonytalan vagyok, hogy elolvassam-e a sorozat harmadik részét, bár abban talán már végre mindenre fény derül. Az első könyv sokkal jobban elnyerte a tetszésemet, mint ez, egy olvasásnak elment, de ha nem fogtunk volna bele a Probloggerekkel a napi 50 oldal "kihívásba" valószínűleg még mindig valahol az elején szenvednék.

DE azért, hogy egy kis pozitívum is legyen az értékelésemben, a borító fantasztikusra sikeredett, és a a lapok szélén megjelenő motívumok feldobták egy kicsit a könyvet. Valamint azért volt egy-két viccesre sikeredett jelenet, ami megmosolyogtatott.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése